SISTEME DE PRODUCERE A LAPTELUI IN ESTUL EUROPEI

See this page in English

Locul manifestării: sediul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală, Calea Bucuresti 1, Balotesti, Romania, (lângă aeroportul Otopeni/Henri Coandă– hartă: https://goo.gl/HoNN3W

Data: 15 Octombrie (14.00) – 16 Octombrie (13.00), 2015

Subiecte: Workshop-ul va aborda noutățile și provocările în domeniul animalelor producătoare de lapte (oi, capre, taurine) în cadrul unei abordări multidisciplinare, pentru a defini strategiile de îmbunătățire a profitabilității sistemelor de producere a laptelui. Workshop-ul va prezenta rezultatele proiectului EU FP7 SOLID și ale altor proiecte, în special cele specifice estului Europei.

Prezentările includ

  • Rezultate ale proiectului SOLID (www.solidairy.eu);
  • Rezultate de la alte proiecte naționale și internaționale pe rumegătoare;
  • Specificitatea sistemelor de producție de lapte din estul Europei; și
  • Sesiuni de discuții (probleme specifice ale sectorului, eficiența transferului tehnologic, etc.)

Se va pune accent pe valorificarea rezultatelor cercetării în practică și pe maximizarea impactului acestora (economic, de mediu, social, etc.). Se va acorda o atenție specială producției și calității producției, cât și aspectelor socio-economice.

Participanți așteptați: cercetători, cadre didactice/studenți, fermieri / procesatori / producători de nutrețuri combinate, asociații & reprezentanți ai companiilor, consilieri agricoli, ONG-uri, reprezentanți ai autorităților, etc., mai ales din țările din estul Europei.

Nu există taxe de participare, dar suntem limitați de numărul de locuri disponibile, așa încât este recomandată înregistrarea din vreme. Termenul limită pentru înregistrare este 1 Octombrie 2015. Vă puteți înregistra aici: http://goo.gl/forms/wzn3WcJ9VY sau prin e-mail (symposium@ibna.ro) sau fax 021-3512080

Există fonduri disponibile din partea proiectului pentru (co)finanțarea cheltuielilor de deplasare ale participanților din zone/grupuri dezavantajate. Pentru informații suplimentare despre sprijinul financiar care este disponibil, se vedea mai jos.

PROGRAMUL WORKSHOP-ului

15 Octombrie

09.00 – 14.00 Înregistrarea delegaților

13.00 – 14.00 Prânz

14.00 – 14.30 Cuvânt de bun venit (din parte proiectului SOLID / institutului gazdă / autorităților)

14.30 – 15.00 Participarea română la SOLID și impactul proiectului la nivel național

15.00 – 18.00 Prima sesiune de comunicări – nutriție și furaje

18.30 – Recepție și cină

16 Octombrie

09.00 – 10.30 A doua sesiune de comunicări – creșterea, mediul, aspecte socio-economice

10.30 – 11.00 Pauză de cafea

11.00 – 12.30 A treia sesiune de comunicări – specificul sud-estului Europei

12.30 – 13.00 Sesiune de încheiere: recomandări practice și priorități pentru cercetări viitoare

13.00 – Prânz

Posibilități de sprijin financiar

Proiectul SOLID va rambursa cheltuielile de deplasare (până la €500/persoană) unui număr limitat de cercetători debutanți din țările din estul Europei.

 

Criterii de selecție – candidatul trebuie să fie:

  • Din estul Europei (inclusiv Romania)
  • Implicat activ în activități de cercetare, extensie, industrie sau politici pe teme legate de subiectele abordate proiectului SOLID
  • La cel mult 10 ani de la absolvirea facultății sau a unui curs post universitar (ex. doctorat)
  • Înregistrat cu o comunicare științifică (orală sau poster) la workshop

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru sprijin financiar este 16 Septembrie 2015, 18.00h (GMT).

Candidații vor fi selectați cu atenție pe baza criteriilor de mai sus și pentru a asigura o reprezentare bună din punct de vedere regional și al genului. Vă vom informa până pe 18 Septembrie 2015 dacă sunteți selectat pentru a primi sprijin financiar, iar dvs. va trebui să răspundeți, acceptând condițiile, până pe 21 Septembrie 2015.

Vă rugăm să vă asigurați că puteți accesa contul dvs. de email în această perioadă. Decizia noastră în legătură cu cei selectați este definitivă.

Vor fi acordate fonduri de până la €500 (pe baza documentelor justificative – bilete, facturi), dar vom lua în considerare și cereri de până la €1000 în cazul unor circumstanțe excepționale. Va trebui să ne informați despre aceasta în cererea de sprijin financiar.

Pentru cerea de sprijin financiar accesați: http://goo.gl/forms/C97VoB9jfF

Pentru informații suplimentare/actualizate, accesați http://www.solidairy.eu sau www.ibna.ro (secțiunea de știri & evenimente).